Geschreven door Jimmy:
Bij het azc zijn we (luca thijmen kanxin en jimmy)jassen gaan brengen de kinderen daar waren heel blij we zijn ook bij de kleuters gaan spelen dat was heel leuk we hebben met de kinderen memory gedaan dat vonden ze geweldig toen we de jassen uit de auto gingen halen hielpen de kinderen mee.


Geschreven door Thijmen:
Bij het asielzoekerscentrum waren kinderen die uit verre landen kwamen bijvoorbeeld:  ARABIË , IRAK en uit SIRIË.
Er waren ongeveer 50 kinderen op de school. Ze speelden net zo leuk als ons. We hadden bergen met jassen gebracht naar Baexem. De kinderen daar wouden helpen, deden spelen  en waren heel blij. Dat vond ik heel schattig. Ze spraken een klein beetje Nederlands .wij moesten ook Nederlands tegen hun spreken zodat ze steeds beter Nederlands konden praten. Ze leerden allemaal de MAAN-ROOS-VIS enzovoort .
Ze leerden ook tot 20 tellen en uitspreken. Ze vonden het leuk dat wij er waren. We speelden samen in de zandbak.
Ze lachten allemaal heel vrolijk. We hebben met zen 4en en 2 juffen in alle klassen gekeken. Ze mochten ook spelletjes spelen wanneer ze wouden zoals monopoly en kaarten. Ernaast was hun huis een soort kasteel waar ong. 480 mensen woonden met 4 keukens met 5 mensen op een kamer met 5 matrassen en een tafel en als laatste een wasbakje . ze moesten een keuken delen met 100 mensen delen.

Geschreven door Luca:
Het .A.z.c was interessant. Het was leuk om te zien dat ze blij waren. Met de jassen. met de kinderen spelen was
ook heel leuk. Veel kinderen praten geen Nederlands. Dat was heel jammer maar we konden wel met ze spelen.
Het was interessant om te zien dat ze plezier hadden dat vond ik heel leuk om te zien.